Тирамису с малини
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 г малини
- 1 шушулка ванилия
- 200 мл кафе
- 200 г заквасена сметана
- 100 мл вино
- 150 мл вино
- 20 г кристална захар
- 100 г пудра захар
- 500 г сирене "маскарпоне"
- 5 жълтъка
- 1 пакет бишкоти
- 50 г шоколад
Начин на приготвяне
-
Жълтъците се разбиват с пудрата захар и се поставят на водна баня. На тънка струйка се наливат 150 мл вино Марсала и се бърка докато започне да се сгъстява. Сместа се оставя да се охлади.
-
След като крема е охладен се добавят маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
-
В изстиналото кафе се разтварят 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Бишкотите се потапят за много кратко и започват да се редят в правоъгълна тавичка. Редуват се един ред бишкоти и един ред крем, като отгоре се завършва с крем, върху който се подреждат малините.
-
Тавичката се покрива с домакинско прозрачно фолио и се прибира в хладилника за около 3-4 часа. След това се поръсва с настъргания шоколад.