Начало > Десерти > Тирамису с малини

Тирамису с малини

Тирамису с малини|escape
270
x6
1
270
минути
x6
порции
1
сложност

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се разбиват с пудрата захар и се поставят на водна баня. На тънка струйка се наливат 150 мл вино Марсала и се бърка докато започне да се сгъстява. Сместа се оставя да се охлади.

  2. След като крема е охладен се добавят маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.

  3. В изстиналото кафе се разтварят 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Бишкотите се потапят за много кратко и започват да се редят в правоъгълна тавичка. Редуват се един ред бишкоти и един ред крем, като отгоре се завършва с крем, върху който се подреждат малините. 

  4. Тавичката се покрива с домакинско прозрачно фолио и се прибира в хладилника за около 3-4 часа. След това се поръсва с настъргания шоколад.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?