Начало > Десерти > Тирамису с амарето в чаша

Тирамису с амарето в чаша

Тирамису с амарето в чаша|escape
30
x1
1
30
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Белтъците и жълтъците на яйцата се отделят.

  2. Жълтъците се разбиват със захарта, докато изсветлеят и стане пухкава смес. 

  3. Добавят се маскарпонето и филаделфията, и с тел се разбърква до еднородна смес. 

  4. Отделно белтъците се разбиват на пяна, след което внимателно се добавят към другата смес. 

  5. В по-дълбока чиния или купа се изсипва кафето и към него се добавя ликьора. 

  6. В подходящи, по-широки в основата си чаши, се сипва малко от сместа на дъното. 

  7. Савойардите се потапят за кратко в кафето, защото се напояват много бързо и има опасност да се разпаднат. 

  8. Реди се един плътен пласт от тях, като се начупват на удобни парчета. Отгоре отново се слага крем, след това пак савойарди и се завършва с крем. 

  9. Поръсва се какао върху всяка чаша и се оставя да се охлади. 

  10. Ако след охлаждането какаото е попило в крема, преди сервиране може всяка чаша да се поръси отново с малко пресято какао.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?