Тиквичка със суфле от коприва
минути
порции
сложност
Начин на приготвяне
-
Измитата тиквичка се нарязва по дължина и вътрешността й се издълбава.
-
Издълбаната семчеста част се бланшира в подсолена вода.
-
Копривата се измива, почиства и бланшира.
-
Сметаната се загрява с жълтъка от яйцето.
-
Сварената коприва се задушава в масло с пресният чесън и се прибавя загрятата сметана.
-
Добавят се сол и пипер на вкус.
-
Белтъка от яйцето се разбива на сняг и се прибавя към готовата смес.
-
Разбърква се внимателно и тиквичката се пълни с готовата смес.
-
Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути.
-
Ястието се сервира топло и може да се гарнира с пресни домати.