Начало > Основни ястия > Тиквичка със суфле от коприва

Тиквичка със суфле от коприва

Тиквичка със суфле от коприва|escape
35
x1
3
35
минути
x1
порции
3
сложност

Начин на приготвяне

  1. Измитата тиквичка се нарязва по дължина и вътрешността й се издълбава.

  2. Издълбаната семчеста част се бланшира в подсолена вода. 

  3. Копривата се измива, почиства и бланшира.

  4. Сметаната се загрява с жълтъка от яйцето.

  5. Сварената коприва се задушава в масло с пресният чесън и се прибавя загрятата сметана.

  6. Добавят се сол и пипер на вкус. 

  7. Белтъка от яйцето се разбива на сняг и се прибавя към готовата смес.

  8. Разбърква се внимателно и тиквичката се пълни с готовата смес. 

  9. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 10 минути. 

  10. Ястието се сервира топло и може да се гарнира с пресни домати.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?