Начало > Десерти > Тиквеник

Тиквеник

Тиквеник|escape
55
x8
2
55
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Тиквата се настъргва на ситно. За направата на едно руло се взимат 2 кори и се намазват с олиото равномерно, като се използва четка. Смесват се захарта с ванилията.

  2. Настърганата тиква се поръсва, като преди това се изцежда от сока. Поръсва се с 1 с.л. галета, 1 с.л. захар, малко стафиди, орехи и канела.

  3. Корите се загъват около 2 см. по дължина от двете страни и се намазват с четката отгоре на загънатата част. Навиват се и се оформят като руло.

  4. Рулата се нареждат в правоъгълна тавичка и се намазват отгоре с олио. Пече се на 180 градуса, около 40 минути. Не е необходимо да се загрява предварително фурната.

  5. След като се изпече, се оставя да изстине, нарязва се на малки парчета и се поръсва с пудра захар през малко сито.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?