Начало > Десерти > Тиквен пудинг

Тиквен пудинг

Тиквен пудинг|escape
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За тиквеното пюре се нарязват около 450 г тиква и се покрива с вода. Добавя се 1 с.л. захар и се вари, докато тиквата омекне. Пюрира се и се оставя да изстине.

  2. Млякото, брашното, нишестето и захарта се смесват. 

  3. Всичко се слага на котлона и се вари, докато сместа се сгъсти. За предпочитане е кремът да се разбива с миксер, докато се вари.

  4. След като заври, се добавят маслото, пюрето от тиква и ванилията. Оставя се още 2-3 минути на котлона.

  5. Пудинга се изсипва в десертни купички и се оставя да изстине.

  6. Поръсва се с ореховите ядки и се държи в хладилник до сервирането.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?