Тиквен пудинг
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 ч.ч. краве прясно мляко
- 2 с.л. брашно тип 500
- 2 с.л. нишесте
- 1 ч.ч. захар
- 1 пак. шушулка ванилия
- 2 с.л. масло
- 450 г тиква
Начин на приготвяне
-
За тиквеното пюре се нарязват около 450 г тиква и се покрива с вода. Добавя се 1 с.л. захар и се вари, докато тиквата омекне. Пюрира се и се оставя да изстине.
-
Млякото, брашното, нишестето и захарта се смесват.
-
Всичко се слага на котлона и се вари, докато сместа се сгъсти. За предпочитане е кремът да се разбива с миксер, докато се вари.
-
След като заври, се добавят маслото, пюрето от тиква и ванилията. Оставя се още 2-3 минути на котлона.
-
Пудинга се изсипва в десертни купички и се оставя да изстине.
-
Поръсва се с ореховите ядки и се държи в хладилник до сервирането.