Тиквен кейк с орехи
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г масло
- 1 ч.ч. кафява захар
- 2 бр. яйца
- 1 ч.ч. тиква
- 2 ч.ч. брашно с набухвател
- 1/4 ч.л. канела на прах
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- 1/4 ч.л. бахар на прах
- 1 ч.ч. бътърмилк (buttermilk)
- 1/2 ч.ч. орехови ядки смлени
- 1 ч.ч. сметана квасена
- 1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява предварително на 180 С или на 160 С с вентилатор. Леко се намазнява дъното на кръгла тава и се поставя хартия за печене.
-
С миксер маслото и захарта се разбиват в купа, докато стане пухкава смес. Добавят се яйцата, 1 по 1.
-
Добавя се предварително сварената и намачкана тиква.
-
Брашното и подправките се пресяват, прибавят се към сместа и се разбърква. Прибавя се buttermilk-a и орехите.
-
Сместа се прехвърля в тавата. Пече се 10 минути или до суха клечка.
-
Охлажда се за 10 минути, след това се изважда и се охлажда върху решетка.
-
За глазурата с миксер се разбиват сметаната и пудра захарта в купа, докато стане гладка и плътна смес. Кейка се намазва с глазурата и се поръсва с натрошени орехи.