Начало > Основни ястия > Терин с печени чушки

Терин с печени чушки

Терин с печени чушки|escape
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 пак. желатин
  • 1 вр. магданоз пресен
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 200 г гъби пачи крак
  • 1 пак. сирене ементал
  • 500 мл бульон зеленчуков
  • 200 г фасул зелен
  • 1 буркан чушки печени

Начин на приготвяне

  1. Замразен зелен фасул се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се разбърква със ситно нарязан магданоз.

  2. В олиото се задушават лука и гъбите, поръсват се със сол и черен пипер.

  3. В продълговата форма за кекс се поставят чушките, а върху тях се нарежда сирене Ементал.

  4. Сварения зеления фасул със ситно нарязания магданоз се разстила върху сиренето.

  5. Отгоре се изсипват задушените гъби с лука. Всичко се загръща с чушките.

  6. Желатина се разтваря в студена вода. След като се разтвори, се добавя към топлия бульон и зеленчуците се заливат.

  7. Терина се покрива с фолио и се оставя в хладилника да се желира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?