Терин с печени чушки
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Замразен зелен фасул се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се разбърква със ситно нарязан магданоз.
-
В олиото се задушават лука и гъбите, поръсват се със сол и черен пипер.
-
В продълговата форма за кекс се поставят чушките, а върху тях се нарежда сирене Ементал.
-
Сварения зеления фасул със ситно нарязания магданоз се разстила върху сиренето.
-
Отгоре се изсипват задушените гъби с лука. Всичко се загръща с чушките.
-
Желатина се разтваря в студена вода. След като се разтвори, се добавя към топлия бульон и зеленчуците се заливат.
-
Терина се покрива с фолио и се оставя в хладилника да се желира.