Телешко задушено с броколи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Взима се цяло парче телешко месо. В загрято олио месото се запечатва от всички страни, добавят се ситно нарязаните лук, целина и моркови и зеленчуците се оставят да се задушат.
-
Добавя се виното, оставя се да се изпари алкохола, след което месото се прехвърля в тенджера под налягане. Добавя се ситно нарязания магданоз, сол на вкус и 1 кафена чашка вода. Месото се оставя да се сготви за 30 минути.
-
Карфиола се накъсва на розички, сварява се за 5 минути в подсолена вода. Прецежда се и се запържва до златисто в 3 с.л. зехтин.
-
Готовото месо се нарязва, добавя се карфиола отстрани, ястието се полива със соса от задушеното, а карфиола се поръсва с пекорино или друг твърд кашкавал.