Начало > Основни ястия > Телешко задушено с броколи

Телешко задушено с броколи

Телешко задушено с броколи|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Взима се цяло парче телешко месо. В загрято олио месото се запечатва от всички страни, добавят се ситно нарязаните лук, целина и моркови и зеленчуците се оставят да се задушат.

  2. Добавя се виното, оставя се да се изпари алкохола, след което месото се прехвърля в тенджера под налягане. Добавя се ситно нарязания магданоз, сол на вкус и 1 кафена чашка вода. Месото се оставя да се сготви за 30 минути.

  3. Карфиола се накъсва на розички, сварява се за 5 минути в подсолена вода. Прецежда се и се запържва до златисто в 3 с.л. зехтин.

  4. Готовото месо се нарязва, добавя се карфиола отстрани, ястието се полива със соса от задушеното, а карфиола се поръсва с пекорино или друг твърд кашкавал.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?