Начало > Основни ястия > Телешко със сусам в уок тиган

Телешко със сусам в уок тиган

Телешко със сусам в уок тиган|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Смесват се соевия сос, захарта, олиото, чесъна и лука в голяма купа. Оставят се настрана.

  2. Пържолата се нарязва на ленти и се слага в купата. Покрива се и се прибира в хладилника за 1 нощ, или поне за 1 час. Така месото ще бъде сочно и ароматно.

  3. Загрява се уок тиган. Прибавя се месото заедно с маринатата, докато покафенее леко. Сусама се поръсва върху месото и се готви още 2 минути.

  4. Месото се изважда. В маринатата, останала в тигана, може да се запържат зеленчуци по избор, по метода стър-фрай. 

  5. Месото може да се поднесе и върху канапе от предварително сварен ориз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?