Телешко със сусам в уок тиган
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г телешко филе
- 5 с.л. соев сос
- 4 с.л. кафява захар
- 4 с.л. олио
- 4 ск. чесън стар
- 3 стр. лук кромид пресен
- 3 с.л. сусам
Начин на приготвяне
-
Смесват се соевия сос, захарта, олиото, чесъна и лука в голяма купа. Оставят се настрана.
-
Пържолата се нарязва на ленти и се слага в купата. Покрива се и се прибира в хладилника за 1 нощ, или поне за 1 час. Така месото ще бъде сочно и ароматно.
-
Загрява се уок тиган. Прибавя се месото заедно с маринатата, докато покафенее леко. Сусама се поръсва върху месото и се готви още 2 минути.
-
Месото се изважда. В маринатата, останала в тигана, може да се запържат зеленчуци по избор, по метода стър-фрай.
-
Месото може да се поднесе и върху канапе от предварително сварен ориз.