Телешкото месо се поръсва със сол и пипер, поръсва се и брашното.
Загряват се 2 с.л. масло в дълбок съд с капак. Работи се на порции. Слага се телешко, готви се, обръща се до златисто-кафяво за около 8 минути. Изважда се в плато и се оставя.
Слага се бекон, готви се до стопяване на мазнината, около 8 минути. Слагат се останалото масло, чесъна и лука. Карамелизират се в маслото за около 30 минути.
Добавя се половината бира и се готви, като се разбърква постоянно до дъно. Отнема около 4 минути.
Месото се връща заедно с останалата бира, бульон, захар, оцет, подправки. Оставя се да заври. Котлона се намалява на средна степен.
Готвенето под капак продължава до омекване на месото. Отнема около 1.30 ч.