Начало > Основни ястия > Телешко печено с лукчета

Телешко печено с лукчета

Телешко печено с лукчета|escape
80
x6
1
80
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Телешкото месо, за предпочитане от бут или контрафиле, се измива, посолява се и се слага в тавичка.

  2. Изчистват се малките главички лук. Морковите се нарязват на колелца. И двете се нареждат около месото. Посоляват се.

  3. Налива се горещата вода и се слага маслото.

  4. Месото се пече, като се обръща от време на време и се полива с водата, за да не изсъхне.

  5. Когато телешкото омекне, се поръсва със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

  6. След това месото се изважда и се нарязва на филии.

  7. Поднася се със зеленчуковата гарнитура, салата или пържени картофи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?