Телешко печено с лукчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг телешко месо
- 20 гл. лук кромид стар
- 2 бр. моркови
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.ч. вода
- 6 с.л. масло
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 1 стр. джоджен пресен
Начин на приготвяне
-
Телешкото месо, за предпочитане от бут или контрафиле, се измива, посолява се и се слага в тавичка.
-
Изчистват се малките главички лук. Морковите се нарязват на колелца. И двете се нареждат около месото. Посоляват се.
-
Налива се горещата вода и се слага маслото.
-
Месото се пече, като се обръща от време на време и се полива с водата, за да не изсъхне.
-
Когато телешкото омекне, се поръсва със ситно нарязаните магданоз и джоджен.
-
След това месото се изважда и се нарязва на филии.
-
Поднася се със зеленчуковата гарнитура, салата или пържени картофи.