Начало > Основни ястия > Телешко фрикасе

Телешко фрикасе

Телешко фрикасе|escape
80
x4
1
80
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва, слага се в 750 мл вряща подсолена вода и като заври, се обира пяната.

  2. Лука се обелва и в него се забождат карамфила и дафиновия лист, добавят се към месото и се вари 40-60 минути. 

  3. По желание могат да се добавят гъби.

  4. Месото се изважда, бульона се прецежда и се запазват 500 мл.

  5. За да се приготви соса, маслото се сгорещява и в него се запържва брашното до кафяво. Добавя се бульона, като се бърка, за да не се образуват бучици.

  6. След като сосът заври, се оставя да къкри за 5 минути и се прибавя месото.

  7. Жълтъка и млякото се разбиват, тенджерата се дръпва от огъня и соса се застройва с яйчената смес. Подправя се с лимонов сок, сол и черен пипер.

  8. Сервира се с варен ориз в пръстеновидна форма, като месото се слага в средата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?