Начало > Основни ястия > Телешко бон филе със сос от авокадо

Телешко бон филе със сос от авокадо

Телешко бон филе със сос от авокадо|escape
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Парчето месо се измива и подсушава. Натърква се с една щипка сол и черен пипер.

  2. В тиган се сипват зехтина и ситно нарязаната аншоа. Запържва се докато аншоата се стопи.

  3. Месото се поставя в тигана и се пържи на умерен огън от всички страни, докато направи златна коричка. Изважда се в чиния, покрива се с метално фолио и се оставя за 10 -15 мин в загасена, предварително затоплена фурна.

  4. Обелените картофи се нарязват на филийки, посоляват се и се задушават в малко вода и масло за 10 минути.

  5. Авокадото се обелва, добавят се лимонов сок и сол,. Разбива се с пасатора и се добавят ситно нарязаните копър и див лук, и киселото мляко.

  6. Разбърква се и се сервира заедно с готовото месо.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?