Телешко бон филе със сос от авокадо
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Парчето месо се измива и подсушава. Натърква се с една щипка сол и черен пипер.
-
В тиган се сипват зехтина и ситно нарязаната аншоа. Запържва се докато аншоата се стопи.
-
Месото се поставя в тигана и се пържи на умерен огън от всички страни, докато направи златна коричка. Изважда се в чиния, покрива се с метално фолио и се оставя за 10 -15 мин в загасена, предварително затоплена фурна.
-
Обелените картофи се нарязват на филийки, посоляват се и се задушават в малко вода и масло за 10 минути.
-
Авокадото се обелва, добавят се лимонов сок и сол,. Разбива се с пасатора и се добавят ситно нарязаните копър и див лук, и киселото мляко.
-
Разбърква се и се сервира заедно с готовото месо.