Телешки стек с ароматни билки
минути
порции
сложност
Съставки
- 25 г риган
- 2 с.л. зехтин
- 3 г черен пипер
- 1 л червен пипер
- 3 скилидки чесън
- 20 г розмарин
- 20 г мащерка
- 20 г босилек
- 800 г телешко филе
Начин на приготвяне
-
В купа се смесват солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна.
-
Втриват се добре в стековете и се завиват с фолио.
-
Мариноват се колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да се обръщат често, за да се маринова еднакво от двете страни.
-
Изваждат се и се запичат на скара.
-
Стековете се сервират със свежа салата по избор.