Телешки ребра с червено вино и розмарин
минути
порции
сложност
Съставки
- ч.л. червен пипер
- 30 мл олио
- ч.ч. червено вино
- вода
- 2 г розмарин
- 1 с.л. брашно
- 1 бр. дафинов лист
- 1 кг телешки ребра
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
-
Телешките ребра се натриват със сол и черен пипер, и се поставят в намазнена тавичка. Покрива се с фолио и се оставя 2 часа да се маринова.
-
След това в купа се смесват брашното, останалите подправки и олиото, и се разбъркват. Разпределят се върху ребрата.
-
Заливат се с червеното вино и се долива топла вода до половината.
-
Покрива се тавата с алуминиево фолио и се поставя да се пече на 180 градуса около 3 часа до готовност.