Телешки опашки с пикантен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. кафява захар
- 4 с.л. горчица
- 400 г домати консерва
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 2 бр. дафинов лист
- 3 с.л. олио
- 2 бр. телешка опашка
Начин на приготвяне
-
Опашките се нарязват на порции, измиват се и се подсушават.
-
Запържват се в горещото олио. Добавят се сол, дафинов лист и черен пипер, наливат се 1 литър вода и се сваряват. За по-бързо може в тенджера под налягане.
-
Сварените опашки се слагат в тавичка заедно с малко от бульона, в който са врели.
-
Поливат се със соса от доматите, горчицата, кафявата захар. Хубаво се разбърква, докато се разтвори захарта. Ако е необходимо може да се добави и малко сол.
-
Пече се около 30 минути, докато се карамелизира месото и се сервира топло.