Телешки кюфтета на скара
минути
порции
сложност
Съставки
- ч.л. чесън
- 1 ч.л. риган
- 110 мл прясно мляко
- 2 глави лук
- 1 филия хляб
- 800 г телешка кайма
- 1 с.л. сос "уорчестър"
- 1 яйце
- 1 ч.л. босилек
- сол
Начин на приготвяне
-
Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, натрошената филия хляб, прясното мляко, соса Уорчестър, разбитото яйце и подправките. Размесва се добре и се оформят кюфтета.
-
Кюфтетата се редят върху тавичка, покрита с алуминиево фолио, без да се допират.
-
Пекат се на загрята скара около 50-60 минути.
-
Сервират се със свежа салата.