Телешки кюфтенца на шиш
минути
порции
сложност
Съставки
- ч.л. кимион
- 1 ч.л. чубрица
- 3 стръка магданоз
- 1 глава лук
- 2 яйца
- 1 кг кайма
- ч.л. червен пипер
- ч.л. черен пипер
- сол
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне
-
Каймата се слага в голяма купа и се размесва с много ситно нарязаните лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
-
Оставя се за около 35-40 минути в хладилник.
-
След това, с намаслени ръце се оформят кюфтенца.
-
Набождат се по 3-4 на шиш и се поставят върху загрята скара или тиган, като се обръщат и от двете страни.
-
Кюфтенцата се сервират горещи и внимателно поляти със соевия сос.