Телешки кебаб върху патладжани
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг телешко месо
- 200 мл вино червено
- 100 мл олио
- 5 гл. лук кромид стар
- 3 бр. домати
- 3 бр. патладжани
- 1 вр. магданоз пресен
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне
-
Ситно нарязания лук се задушава в олиото. Когато поомекне се добавя месото, нарязано на парченца.
-
Задушава се на тих огън, като се добави малко топла вода.
-
Когато месото се задуши се добавят червения пипер и обелените и настъргани домати. Посолява се.
-
Малко преди да се свали от огъня, се добавя виното.
-
Готовото ястие трябва да остане само на мазнина.
-
Отделно се запичат патладжаните, обелват се и се правят на пюре. Посолва се и се прибавят оцета, малко олио и магданоз.
-
Пюрето от патладжани се разпределя в чинии за сервиране, а отгоре се слага от готовия кебап и се сервира.