Начало > Основни ястия > Телешки бифтек със сметана

Телешки бифтек със сметана

Телешки бифтек със сметана|escape
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 г телешко бонфиле
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 1/2 вр. магданоз пресен
  • 3 щипка лимонова кора
  • 150 г сметана течна
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 100 г масло

Начин на приготвяне

  1. Месото се оформя на пържоли (без да се начукват), посоляват се, наръсват се с черен пипер и се оставят да отлежат около половин час.

  2. След това се изпържват в маслото. В същата мазнина се изпържва ситно нарязаният лук.

  3. Изпържените пържоли се връщат, заливат се със сметаната, наръсват се с лимоновата кора и се отдръпват от огъня.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?