Татарски кюфтета на скара
минути
порции
сложност
Съставки
- 5 г червен пипер
- 5 г кимион
- 10 г чубрица
- 2 скилидки чесън
- 2 люти чушки
- връзка магданоз
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 филия хляб
- 500 г кайма
- 5 г черен пипер
- 5 г сол
-
За плънката:
- 150 г кашкавал
- 3 яйца
- 100 г кисели краставички
Начин на приготвяне
-
Филията хляб се накисва във вода.
-
Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза се нарязват на ситно и се прибавят към каймата, заедно с накиснатия хляб.
-
Овкусява се с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
-
Каймата се омесва хубаво и се оставя в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
-
За плънката се настъргва кашкавала, яйцата и киселите краставички се нарязват на ситно. Всичко се смесва.
-
Вече готовата кайма се разделя на топчета по 80-90 г, като всяко топче се разстила, пълни се с готовата плънка и се завива.
-
Готовите кюфтета се изпичат на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
-
По желание се гарнират с кълнове от червена ряпа.