Тарта с ягоди
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г ягоди
- 4 с.л. захар
- 1 пак. пудинг ванилия
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 бр. яйца
- 1 щипка сол
- 3 с.л. пудра захар
- 125 г масло
- 500 мл краве прясно мляко
- 250 г брашно тип 500
Начин на приготвяне
-
Тестото се приготвя като се замесват брашното, пудрата захар, маслото, яйцето, ванилията, щипка сол и 2 с.л. вода. Завива се в прозрачно фолио и се оставя за 15 мин в хладилника.
-
Разточва се кора и се поставя във форма за тарта. Оформят се ръбчетата и дъното на тестото се надупчва с вилица. Върху надупченото тесто се поставя хартия за печене, изсипва се боб или леща и се пече 20 мин на 180 С.
-
Блата се оставя да изстине.
-
Сварява се крем от млякото, захарта и пудинга. Охлажда се и се разстила върху блата.
-
Нареждат се ягодите и се сервира.