Начало > Основни ястия > Тарта с гъби и зелен лук

Тарта с гъби и зелен лук

Тарта с гъби и зелен лук|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За основата се приготвя най-обикновено тесто от брашно, сол, бакпулвер и хладка вода. Трябва да се получи плътно тесто, което не залепва.

  2. Разточва се на много тънко и се поставя в тавичка за пай или форма с подвижни стени. Оформя се с ръб по стените на тавичката или формата. Набожда се с вилица и се запича за 10-15 минути на 180 С.

  3. Докато се пече основата, се приготвя плънката от нарязаните на ситно гъби, зелен лук и яйца. Тъй като не трябва да е много течна, прясното мляко се добавя най-накрая, постепенно. Може да не е необходимо цялото количество, ако яйцата са по-големи.

  4. Овкусява се с черен пипер и сол.

  5. Плънката се излива в изпечената основа и се пече докато стегне.

  6. Накрая се поръсва с настърган кашкавал, който не трябва да се запича, а само да се разтопи.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?