За основата се приготвя най-обикновено тесто от брашно, сол, бакпулвер и хладка вода. Трябва да се получи плътно тесто, което не залепва.
Разточва се на много тънко и се поставя в тавичка за пай или форма с подвижни стени. Оформя се с ръб по стените на тавичката или формата. Набожда се с вилица и се запича за 10-15 минути на 180 С.
Докато се пече основата, се приготвя плънката от нарязаните на ситно гъби, зелен лук и яйца. Тъй като не трябва да е много течна, прясното мляко се добавя най-накрая, постепенно. Може да не е необходимо цялото количество, ако яйцата са по-големи.
Овкусява се с черен пипер и сол.
Плънката се излива в изпечената основа и се пече докато стегне.
Накрая се поръсва с настърган кашкавал, който не трябва да се запича, а само да се разтопи.