Тарта от бутер тесто с тиквички
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. зехтин
- 150 г кашкавал
- 1 вр. копър пресен
- 4 бр. тиквички
- 400 г бутер тесто
Начин на приготвяне
-
Бутер тестото се разточва на голям квадрат, който се разделя на четири. Всеки квадрат се оформя с ръце, да се получи накъдрен ръб.
-
Надупчват се с вилица и се слагат в тавичка, покрита с готварска хартия. Слагат се в загрята на 200 С фурна и се пекат, докато станат съвсем леко златисти.
-
Докато се пекат основите за тартите, тиквичките се настъргват, отцеждат се и се задушават в малко зехтин с копър, посоляват се.
-
Плънката се разпределя в четирите тарти. Отгоре се настъргва кашкавал и се връщат във фурната, докато се запече кашкавалът за около 5-8 минути.
-
Сервират се топли.