Талиатели с кюфтета
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Каймата се омесва, като се смеси с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. Оставя се настрана да поеме аромата.
-
Тализтелите се сваряват и се запазва литър и половина от бульона.
-
Пресните подправки се накълцват и се поставят на дъното на дълбока купа.
-
В друга дълбока тенджера се запържва лук до златисто. Добавят се граха и чесъна, но само за минута и се сипва бульона от спагетите.
-
Когато бульонът заври се оформят кюфтета и се пускат във врящата вода. Най-лесно се оформят с намазнена лъжица за сладолед.
-
След като кюфтетата са готови се изваждат от течността и се прибавят в купата с пресни подправки.
-
В същият бульон се добавя доматеното пюре с малко сода и захар, и след като кипне се добавя малко размито във вода брашно, за да се сгъсти. Готовия сос се изсипва при кюфтетата.
-
Талиателите се сервират полети със соса. По желание се гарнора с пресни подправки и топено сирене.