Сьомга в сос Терияки с крем от авокадо
минути
порции
сложност
Съставки
- 180 г филе от сьомга
- 40 г сладък сос терияки
- 20 г черен сусам
- 20 г бял сусам
- 1/2 авокадо
- 20 г заквасена сметана
- 1/2 лайм
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
Сьомгата се посолява и се намазва със соса Терияки.
-
Намазаната сьомга се слага върху пергаментова хартия и се поръсва със сусама.
-
Пече се в предварително загрятата до 200ºС фурна за 10-15 минути.
-
Авокадото се почиства и намачква с вилица.
-
Намачканото авокадо се претрива през фина цедка.
-
Получената гладка маса се смесва със заквасената сметана.
-
Кремът се овкусява с лайм и сол на вкус.