Свинско задушено с гъби, моркови и лук
минути
порции
сложност
Съставки
- 30 мл доматено пюре
- 3 с.л. брашно
- 1 глава чесън
- 4 моркова
- 2 глави лук
- 550 г свинско месо
- 180 г гъби
- 2 дафинови листа
- 2 бахарчета
- сол
- червен пипер
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва и се изпържва заедно със нарязаните гъби.
-
Прибавя се нарязаният лук, който се изпържва с червения пипер и солта.
-
Залива се с вода и се оставя да поври 10 минути.
-
След това във водата се прибавят нарязаните морковите и чесъна. Оставя се да поври на тих огън.
-
След като всичко се свари се прибавя черен пипер на вкус и доматеното пюре.
-
Накрая от брашното се прави кашичка със студена вода, която се прибавя към ястието за да се сгъсти.