Начало > Основни ястия > Свинско вретено с гъби и бекон в билкова коричка

Свинско вретено с гъби и бекон в билкова коричка

Свинско вретено с гъби и бекон в билкова коричка|escape
45
x4
1
45
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 стр. босилек
  • 1 ч.л. сол морска
  • 1 к.л. бял пипер
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 к.л. черен пипер млян
  • 2 с.л. брашно царевично
  • 1 к.л. чесън на прах
  • 1 к.л. горчица на прах
  • 2 с.л. мед
  • 1 бр. сирене топено
  • 4 бр. гъби печурки
  • 50 г бекон
  • 4 бр. свински пържоли

Начин на приготвяне

  1. На дъното на съда за готвене се разстила алуминиево фолио. Фолиото се намзва с мед и отгоре се поръсва с предварително смесените сухи подправки.

  2. Върху подправките внимателно се поставят начуканите пържоли, като краищата им се застъпват. Отгоре, по средата се подреждат тънките слайсовете бекон и тънко нарязаните филии пресни печурки.

  3. Поставят се няколко бучки топено сирене и пържолите внимателно се завиват на руло с помощта на алуминиевото фолио, като краищата на фолиото задължително да сочат нагоре, за да не изтекат соковете.

  4. Пече се в предварително загрята фурна на 180 С около 35-40 минути.

  5. Поднася се с топено сирене и се украсява с пресни подправки по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?