Начало > Основни ястия > Свинско с шафран и ориз

Свинско с шафран и ориз

Свинско с шафран и ориз|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 ч.ч. ориз арборио
  • 1 к.л. сол
  • 2 щипка шафран
  • 1 с.л. зеленчукова подправка сушена
  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. олио
  • 600 г свински бут
  • 3 ч.ч. бульон пилешки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на хапки и се запържва в олиото. Когато се зачерви от всички страни, се поръсва със зеленчуковата подправка и се налива малко вода. Оставя се да къкри на тих огън, докато омекне месото.

  2. Шафрана се накисва в чашка с малко вода.

  3. Ориза се запържва в зехтин и масло. Посолява се на вкус, добавя се шафрана и се налива бульона.

  4. Върху ориза се нареждат парченцата готово месо. Слага се капака и котлона се намалява. Ориза се вари докато поеме водата. Ястието се оставя 10-15 мин на загасен котлон, преди да се сервира.

  5. Сервира се веднага.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?