Свинско с пресен джоджен
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г свинско месо
- 3 с.л. олио
- 2 гл. лук кромид стар
- 2 ск. чесън стар
- 2 с.л. сини сливи сладко
- 3 с.л. оцет
- 1 вр. джоджен пресен
- 1 ч.л. сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на ленти и се запържва до златисто в загрято олио.
-
Добавя се нарязания лук и леко се задушава.
-
След това се сипва ситно нарязания чесън. Поръсва се със сол, черен пипер, червен пипер, разбъркайте и се добавят сладкото или мармалада и оцета.
-
Сипват се 100 мл. вода. Ястието се разбърква и се оставя да къкри 15-20 минути.
-
Добавя се нарязания джоджен и ястието се оставя още 5 минути да ври.
-
По желание се сервира с картофи или ориз.