Свинско с къри
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 глави лук
- 2 ч.л. къри
- 2 с.л. доматена паста
- 1 бульон
- 500 г свинско месо
- 1 с.л. зехтин
- черен пипер
- сол
- връзка магданоз
- 1 ч.ч. кисело мляко
Начин на приготвяне
-
Лука се обелва и се нарязва на дребно. Оставя се да се задуши със зехтина. Свинското месо се нарязва и се прибавя към лука.
-
Кубчето бульон се разтваря в гореща вода.
-
Бульона се изсипва в тенджерата с месото и лука, добавят се доматите, кърито, киселото мляко, солта и черния пипер.
-
Оставя се на слаб огън около 15 минути.
-
Магданоза се почиства и нарязва на ситно.
-
Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязания магданоз.