Свинско с гъби и моркови
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- 400 г моркови
- 100 г шийтаке
- 1 ч.ч. вино бяло
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 200 г манатарки
- 800 г свинско месо
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на едри порции. Запържва се в разтопеното масло и зехтин. Поръсва се със сол и черен пипер.
-
Добавят се морковите и леко се запържват.
-
Прибавят се замразените гъби. Сушените гъби се накисват. Щом набъбнат, се добавят към ястието.
-
Сипват се виното и водата от сушените гъби.
-
Ястието се оставя да ври, докато омекне месото и остане на мазнина.