Начало > Основни ястия > Свинско с боровинков конфитюр

Свинско с боровинков конфитюр

Свинско с боровинков конфитюр
30
x4
1
30
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява на 100 градуса.

  2. В малка купа се смесват мащерката, градинския чай, солта и пипера. Свинските филета се поръсват добре.

  3. Брашното и зехтина се разтапят. Месото се запържва по 4-5 минути от двете страни.

  4. След като е готово, се слага в предварително загрятата слабо фурна, за да не изстива.

  5. В тиган се слагат боровинковия конфитюр, портокаловия сок и оцета. Оставя се да заври и се готви 2 до 3 минути.

  6. Соса се разпределя в чинии за сервиране, след което се изважда месото и се поставя върху соса. Може и обратното.

  7. По желание може да се гарнира с прясна мащерка.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък