Свинско с боровинков конфитюр
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява на 100 градуса.
-
В малка купа се смесват мащерката, градинския чай, солта и пипера. Свинските филета се поръсват добре.
-
Брашното и зехтина се разтапят. Месото се запържва по 4-5 минути от двете страни.
-
След като е готово, се слага в предварително загрятата слабо фурна, за да не изстива.
-
В тиган се слагат боровинковия конфитюр, портокаловия сок и оцета. Оставя се да заври и се готви 2 до 3 минути.
-
Соса се разпределя в чинии за сервиране, след което се изважда месото и се поставя върху соса. Може и обратното.
-
По желание може да се гарнира с прясна мащерка.