Свинско филе с хрупкава коричка
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. лук на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. чили
- 1.50 ч.л. сол
- 4 с.л. кафява захар
- 2 бр. свинско бон филе
Начин на приготвяне
-
Грил се загрява на средна степен.
-
В голяма найлонова торба се смесват лука, чесъна, чилито, солта и захарта.
-
Месото също се слага в нея и се разтръсква добре, за да полепнат съставките по филето. Оставя се в хладилника за 10-15 минути.
-
Грила се намазнява леко и месото се слага на него. Готви се за около 20 минути, като месото се обръща през 5 минути.
-
Отстранява се от огъня и се оставя за 5-10 минути месото да почине, преди да се сервира.