Свинско бон филе с пресни картофи и патладжани
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Патладжаните се нарязват, поръсват се със сол, нареждат се в намазана с олио тавичка, поръсват се отгоре с олио и се изпичат на горен реотан. Готовият патладжан се поръсва с настърган кашкавал, преди да се извади от фурната.
-
Картофите се измиват и се варят 10 мин в подсолена вода. Прецеждат се и се задушават с масло.
-
Приготвя се марината от горчицата, зехтина, сол, черен пипер, сух чесън и се втрива в месото.
-
Филето се запържва в тиган от всички страни, котлона се намалява, слага се капак и се оставя на слаб огън за 15-20 мин.
-
Ястието се подрежда в подходяща чиния и се сервира топло.