Начало > Основни ястия > Свинско бон филе (Куба)

Свинско бон филе (Куба)

Свинско бон филе (Куба)|escape
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 600 г свинско бон филе
  • 50 мл портокалов сок
  • 50 мл сок от грейпфрут
  • 2 с.л. кориандър зелен
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. риган
  • 2 ск. чесън стар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. С нож се отстранява ципата от месото.

  2. Смесват се соковете, кориандъра, кимиона, ригана, чесъна, солта и пипера в плик (най-добре с цип). Месото се слага вътре и се оставя в хладилника за поне 30 минути. Максимално 4 часа е препоръчително да преседи на студено.

  3. Грила се загрява, най-добре да е навън, но в краен случай може да се използва грил-тиган.

  4. Грила се намазнява леко, за да не залепне месото. Месото се изважда от плика и се слага на грила. Обръща се периодично, докато стане златисто-кафяво. Отнема около 20-27 минути. Времето зависи от грила, който се използва.

  5. Прехвърля се на дъска и се нарязва след 3-5 минути.

  6. Сервира се с прясна салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?