Начало > Основни ястия > Свински врат с целина

Свински врат с целина

Свински врат с целина|escape
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на тънки резени, после на ивици. Целината се измива, корените се отрязват, а стъблата, ако е необходимо, после се срязват на парчета. 

  2. Сгорещяват се 2 с.л. олио и целината се запържва за 5 минути, като се запазва топла.

  3. Внимателно се смесват 2 с.л. соев сос, 1 с.л. шери и брашното, и месото се залива. 

  4. Сгорещяват се 2 с.л. олио и месото се изпържва. 

  5. Добавят се целината, 3 с.л. соев сос, 2 с.л. шери и 125 мл вода. Разбърква се, захлупва се и се задушава за 20 минути.

  6. Подправя се със сол и се сервира с варен ориз, още задушени зеленчуци или зелена салата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?