Свински врат с целина
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на тънки резени, после на ивици. Целината се измива, корените се отрязват, а стъблата, ако е необходимо, после се срязват на парчета.
-
Сгорещяват се 2 с.л. олио и целината се запържва за 5 минути, като се запазва топла.
-
Внимателно се смесват 2 с.л. соев сос, 1 с.л. шери и брашното, и месото се залива.
-
Сгорещяват се 2 с.л. олио и месото се изпържва.
-
Добавят се целината, 3 с.л. соев сос, 2 с.л. шери и 125 мл вода. Разбърква се, захлупва се и се задушава за 20 минути.
-
Подправя се със сол и се сервира с варен ориз, още задушени зеленчуци или зелена салата.