Свински шишчета с червени чушки, лук и ракия
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 кг свински бут
- 3 глави лук
- 3 червени чушки
-
за маринатата:
- 1 щипка кимион
- 1 щипка черен пипер
- 1 ч.л. соев сос
- 2 с.л. ракия
- 1 с.л. зехтин
- 1 щипка джинджифил
Начин на приготвяне
-
Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки.
-
Продуктите за маринатата се смесват и в тях се овалва нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника.
-
Червените чушки и лука се нарязват на парчета.
-
На дървени шишчета се редят парче месо, червена чушка, лук, докато се нареди шишчето.
-
Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се запекат от всички страни.
-
Сервират се с гарнитура от свежа салата.