Свински роладини с кашкавал
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г свинско филе
- 100 г кашкавал
- 100 г шунка
- 6 с.л. майонеза
- 2 ч.л. магданоз сушен
- 6 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филето се нарязва на шницели, които се начукват с чукче, за да изтънеят.
-
Поръсват се с брашно и сол, и се запържват от двете страни.
-
Настъргания кашкавал, нарязаната шунка, майонезата и магданоза се смесват. Разбъркват се добре и сместа се разпределя върху шницелите.
-
Шницелите се завиват на рулца и се забождат с клечки за зъби. Отстрани се запушват с малки парчета шунка.
-
По желание се нареждат в тавичка и се запичат за кратко.