Сусамени кравайчета
минути
порции
сложност
Съставки
- 120 г пудра захар
- 200 г краве масло
- 200 мл вода
- 650 г брашно тип 500
- 1 бр. яйчен белтък
- 1 шепа сусам
Начин на приготвяне
-
За рецептата се използва пепелива вода, която се прави от 1 с.л. дървесна пепел и 2 чаши вода, преваряват се и водата се оставя да се избистри. След това се прецежда.
-
Маслото и захарта се разбиват. Прибавят се пепеливата вода и брашното. Замесва се тесто, което се разточва на кора с дебелина 1 см.
-
Изрязват се с голяма и малка чаша кравайчета. Намазват се с разбит белтък и се поръсват със сусам.
-
Тавата не се маже. Изпичат се в умерена фурна.