Начало > Супи > Супа топчета

Супа топчета

Супа топчета|escape
70
x5
1
70
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 гл. лук кромид стар
  • 1 бр. моркови
  • 1 гл. целина
  • 250 г кайма
  • 3 с.л. ориз
  • 1 бр. яйца
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 2 стр. целина листа
  • 2 стр. магданоз пресен
  • 5 с.л. брашно тип 500
  • 3 с.л. краве кисело мляко
  • 1 бр. яйчен жълтък

Начин на приготвяне

  1. В тенджера се сипват 2 л студена вода, прибавят се 1/2 глава ситно нарязан лук, малка глава целина нарязана на малки кубчета, морков нарязан на кубчета, 2 с.л. олио и се слага на котлона да заври.

  2. През това време се приготвя сместа за топчетата, като каймата се омесва с другата ситно нарязана част на лука, ориза, чубрицата, ситно нарязания магданоз, черния пипер и белтъка на яйцето.

  3. От сместа се оформят малки топчета, които се овалват в брашно и се пускат в заврелия бульон. Сипва се доматения сок, посолява се и след 5 минути варене котлона се изключва, но супата се оставя да се довари, докато съвсем утихне.

  4. В дълбока купа се прави застройката от разбитото кисело мляко, жълтъка и 1 с.л. брашно, сипва се бавно 1/2 бульон, като непрекъснато се бърка и вече готовата застройка се връща в тенджерата. Поръсва се със ситно нарязаните листа от целина и магданоз.

  5. По желание се добавят 3 с.л. лимонов сок.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?