Супа топчета от риба
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г бяла риба
- 1 бр. моркови
- 1/2 гл. пащърнак
- 1/2 гл. целина
- 2 с.л. ориз
- 2 с.л. оризово брашно
- 1/2 ч.ч. доматен сос
- 30 г краве масло
- 1 бр. яйца
- 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Настърганите зеленчуци се задушават в маслото. Заливат се с 4 ч.ч. гореща вода и се оставят да кипнат.
-
Рибното филе се застъргва и се добавят яйчния белтък и 1 лъжица от ориза.
-
От сместа се правят малки топчета, овалват се в оризовото брашно и се пускат в супата.
-
Слагат се останалия ориз и доматения сос. Супата се овкусява и се доварява.
-
Застройва се с жълтъка и млякото.