Супа с пилешки дробчета и макарони
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Пилешките дробчета се нарязват на ситно.
-
В добре загрят тиган се запържват дробчетата и нарязаните скилидки чесън.
-
Когато дробчетата започнат да променят цвета си, се изсипва бялото вино и се разбърква добре. Добавя се нарязания на ситно домат.
-
Оставя се за известно време, докато виното се изпари напълно.
-
В малка тенджера се загрява бульона, изсипва се чаша вода и се изчаква да заври.
-
Добавя се граха и се посолява.
-
След около пет минути макароните се изсипват в тенджерата и се варят с разбъркване още около 5-8 минути.
-
Добавят се дробчетата и нарязаните на ситно подправки. Готви се още 2-3 минути.
-
Супата се сервира гореща.