Супа от кайма, кускус и зеленчуци



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. моркови
- 1 стр. праз лук
- 3 с.л. олио
- 250 г кайма
- 2 щипка сминдух
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.ч. кус кус
- 2 стр. магданоз пресен
- 20 г краве масло
- 1 к.ч. краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Лука, моркова и праза се нарязват. Каймата се запържва в олиото, добавят се зеленчуците и сухите подправки. Задушават се.
-
Налива се вода и се готви до сваряване на зеленчуците.
-
Добавят се сварения кускус и пресния магданоз.
-
Добавя се маслото и се застройва с мляко.