Супа от говеждо месо
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 глава лук
- 2 червени чушки
- 1 с.л. зехтин
- 10 г целина
- ч.л. черен пипер
- 1 морков
- 1 дафинов лист
- 2 литра вода
- 450 г говеждо месо
- 400 г домати
- 1 ч.л. кимион
- 2 люти чушки
- 2 скилидки чесън
- 10 г магданоз
Начин на приготвяне
-
Говеждото се завързва с конец на интервали от 2-3 см. Поставя се в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината.
-
Ястието се оставя да заври, огъня се намаля и се оставя да къкри, покрито за около два часа. Открива се и се оставя за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади.
-
Месото се премества в купа и с помощта на две вилици се нарязва на едро. Останалият бульон се прецежда през тензух в друга купа.
-
В същият съд се загрява зехтина и се добавят лука, чушките, чесъна и кимиона и се разбъркват, докато омекнат. Накрая при тях се връщат месото и бульона заедно с доматите.
-
Супата трябва да заври, след което огъня се намаля и се оставя да покъкри 10 минути.
-
Преди да се сервира се поръсва със ситно нарязания магданоз.