Начало > Супи > Супа от говеждо месо

Супа от говеждо месо

Супа от говеждо месо|escape
130
x4
2
130
минути
x4
порции
2
сложност

Начин на приготвяне

  1. Говеждото се завързва с конец на интервали от 2-3 см. Поставя се в тенджера с водата, дафиновия лист, черния пипер, моркова и целината. 

  2. Ястието се оставя да заври, огъня се намаля и се оставя да къкри, покрито за около два часа. Открива се и се оставя за още 20 минути, докато говеждото стане крехко. След това трябва за десет минути да се охлади. 

  3. Месото се премества в купа и с помощта на две вилици се нарязва на едро. Останалият бульон се прецежда през тензух в друга купа. 

  4. В същият съд се загрява зехтина и се добавят лука, чушките, чесъна и кимиона и се разбъркват, докато омекнат. Накрая при тях се връщат месото и бульона заедно с доматите. 

  5. Супата трябва да заври, след което огъня се намаля и се оставя да покъкри 10 минути. 

  6. Преди да се сервира се поръсва със ситно нарязания магданоз.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?