Начало > Супи > Супа от агнешка главичка

Супа от агнешка главичка

Супа от агнешка главичка
60
x6
1
60
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 шепа спанак
  • 1 бр. Агнешка глава
  • 1 с.л. брашно тип 500
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 100 мл краве кисело мляко
  • 1 бр. яйца
  • 2 стр. лук кромид пресен

Начин на приготвяне

  1. Агнешката главичка се сварява в подсолена вода. Отделят се месото, мозъка и езика, които се нарязват на парченца.

  2. В олиото се задушава лука, добавят се брашното, червения пипер и спанака. Разрежда се с бульона. Прибавя се месото. Супата се вари още 10 минути.

  3. Застройва се с яйцето и киселото мляко.

  4. Супата се поднася поръсена с черен пипер.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък