Супа от агнешка главичка
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 шепа спанак
- 1 бр. Агнешка глава
- 1 с.л. брашно тип 500
- 3 щипка черен пипер млян
- 100 мл краве кисело мляко
- 1 бр. яйца
- 2 стр. лук кромид пресен
Начин на приготвяне
-
Агнешката главичка се сварява в подсолена вода. Отделят се месото, мозъка и езика, които се нарязват на парченца.
-
В олиото се задушава лука, добавят се брашното, червения пипер и спанака. Разрежда се с бульона. Прибавя се месото. Супата се вари още 10 минути.
-
Застройва се с яйцето и киселото мляко.
-
Супата се поднася поръсена с черен пипер.