Начало > Сосове > Студен сос за месо с хрян и цвекло

Студен сос за месо с хрян и цвекло

Студен сос за месо с хрян и цвекло|escape
40
x1
1
40
минути
x1
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 бр. хрян корен
  • 2 гл. цвекло
  • 2 щипка захар
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. оцет ябълков
  • 1 к.ч. вода

Начин на приготвяне

  1. Ситно настъргания хрян се залива с 1 кафена чаша топла вода, покрива се и се оставя да престои 30 минути.

  2. Цвеклото се обелва и се настъргва на ренде.

  3. Хряна, цвеклото, захарта, солта и оцета се смесват и се разбъркват добре.

  4. Соса се поднася с варено, печено месо или желирано месо (пача).

Още Сосове

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?