Стек с малинов сироп и лайм
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г телешко
- 1 лайм
- 80 мл червено вино
- 3 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. малинов сироп
- ч.л. босилек
- ч.л. мащерка
- 3 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне
-
Месото се измива и подсушава.
-
В купа се смесват всички подправки за марината и се разбъркват.
-
Месото се слага в марината и се завива с фолио.
-
Маринова се колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да се обръща често, за да се маринова еднакво от двете страни.
-
Изважда се и се изпича във фурна (докато месото омекне хубаво).
-
Лайма се измива и се изцежда на сок.
-
След като се извади месото от фурната, се реже на филийки и се полива с лайма.