Стек по швейцарски в тенджера за бавно готвене
минути
порции
сложност
Съставки
- 800 г телешки пържоли
- 1 бр. червени чушки
- 1 бр. зелени чушки
- 1 гл. лук кромид стар
- 300 мл готова гъбена супа
- 1 ч.ч. доматена салца
- 2 с.л. брашно тип 500
- 1 ч.л. горчица на прах
Начин на приготвяне
-
Стековете се нарязват на парчета. Месото се слага в тенджера за бавно готвене, добавят се нарязаните чушки и лука.
-
В малка купа се смесват супата, салцата, брашното и горчицата. Разбъркват се и се изливат върху месото и зеленчуците.
-
Покрива се и се готви на бавен огън за 9-10 часа или на силен огън за 4-5 часа.
-
По желание се сервира в картофено пюре.