Спагети с авокадо
минути
порции
сложност
Съставки
- 250 г спагети
- 3 бр. авокадо
- 2 червени чушки
- 1 глава лук
- 1 домат
- 2 скилидки чесън
- 60 мл зехтин
- 60 мл сметана
- сол
- черен пипер
- 2 с.л. босилек
- 3 с.л. сирене "пармезан"
- зелена салата
Начин на приготвяне
-
Зехтина се загрява в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети).
-
Добавя се чесъна и се пържи докато стане златист.
-
Чесъна се изважда, добавя се нарязания на ситно лук и се готви на слаб огън, като се рзбърква докато лука започне да променя цвета си.
-
Огъня се увеличава до среден и се добавят нарязаните чушки и домат.
-
Зеленчуците се задушават докато омекнат.
-
Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
-
Прибавя се сметаната и се вари 1-2 минути.
-
Междувременно спагетите се сваряват в голямо количество вряща посолена вода.
-
Отцеждат се и се прехвърлят в тигана при останалите продукти. Добавя се авокадото. Разбърква се добре.
-
Добавя се пармезана и по желание, малко свежа зелена салата или спанак. Разбъркват се и се сервират.